Terug

Historie

Piet van Thiel

In 1842 start timmerman en aannemer Piet van Thiel een spijkerfabriek in Beek en Donk, waar de spijkers met de hand worden gemaakt. In 1852 stappen de twee jongere broers van Piet van Thiel ook in de spijkerfabriek, die verder gaat onder de naam Gebroeders Van Thiel Beek en Donk.

In 1860 vindt men in Parijs een machine uit waarop draadnagels gemaakt kunnen worden. Piet van Thiel investeert ook in deze machines en de handspijkermakerij wordt gesloten.

In 1872 stappen de twee broers uit de zaak en gaat Piet van Thiel zelfstandig verder. In 1880 stappen de drie zoons van Piet van Thiel in de zaak. In het begin van de 20e eeuw wordt het productenpakket uitgebreid met draad, gegalvaniseerd draad, prikkeldraad, kippengaas en harmonicagaas.

de Kraan

In 1967 wordt het bedrijf omgedoopt tot Thibo Draad- en Bouwstaalprodukten B.V. Er wordt vervolgens geïnvesteerd in diverse machines voor gepuntlast gaas. In de jaren 70 verkoopt de familie van Thiel haar laatste aandelen en komt het bedrijf volledig in handen van Hoogovens. 

In 1987 wordt de productie van bouwstaalmatten afgesplitst en gaat de onderneming verder onder de naam Thibodraad. Thibodraad specialiseert zich verder in de productie van draadnagels en gepuntlast- gaas. 

In 1993 wordt het handelsbedrijf Zwijsen Draadservice overgenomen.

In 2003 vindt een complete heroriëntatie plaats en wijzigt de strategie van een zeer productiegerichte benadering naar een marktgerichte benadering. Aansluitend in 2004 verandert de naam in Hitmetal.
de Nieuwbouw

In 2008 wordt Hitmetal volledig zelfstandig en komen de aandelen in handen van privé investeerders en het management. 

In 2013 neemt Hitmetal alle activiteiten, producten en medewerkers over van V&T Fencing en V&T Metaal uit Gemert. Door de overname kan Hitmetal nu een compleet programma van standaard en maatwerk hekwerksystemen aan professionele hekwerkplaatsers leveren, inclusief geautomatiseerde poorten en spijlenhekwerk. Hitmetal is door de overname de grootste onafhankelijke hekwerkproducent en -groothandel in de Benelux geworden.

Hitmetal is de producent en totaalleverancier van gepuntlastgaas, tijdelijke en permanente hekwerksystemen, bevestigers en metaalproducten voor de verwerkende industrie en handel met een groot voorraadassortiment, uitgebreide logistiek en service in Nederland, België en Duitsland.

In 2018 begint Hitmetal een webshop genaamd Thibo Online waarbij het zich richt tot het online verkopen van het programma van Hitmetal aan de eindgebruiker.

In 2021 is de "oude" naam Thibo officieel in ere hersteld. Hitmetal BV, handelend onder de naam Thibo is nu ook officieel Thibo BV

De oude Fabriek

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »