Terug

Werken bij Hitmetal: Assemblage Piet

Werken bij Hitmetal: Assemblage Piet

Hitmetal is een groot bedrijf met 100+ werknemers. Iedereen is even belangrijk, daarom willen wij jullie graag wat meer vertellen over alle functies en mensen achter de schermen. De mensen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar toch grote invloed hebben op de producten. Benieuwd? Lees in deze blog alles over Assemblage Piet.

Hitmetal is een groot bedrijf met 100+ werknemers. Om je een indruk te geven van de diverse functies, personen en afdelingen binnen Hitmetal lichten we zo nu en dan een werknemer en zijn functie uit. Met als aftrap, Piet Swinkels (ook wel; Assemblage Pietje genoemd).

Net als alle andere werknemers is Piet een enorm belangrijke schakel om de producten piekfijn en volledig geassembleerd bij de klant te krijgen. Alle poorten en hekwerken gaan door Piet’s handen en passeren zijn scherpe oog voor detail. Benieuwd naar zijn werkzaamheden en hoe hij zijn functie ervaart? Lees dan hieronder het interview.

Smiley face

-Wie is Piet Swinkels?

“Ik ben Piet Swinkels. Ik heb vier jaar geleden bij het uitzendbureau gesolliciteerd voor een functie in het hekwerk. Zo kwam er ergens bij een grote hekwerkproducent en -groothandel een vacature vrij voor een functie in de assemblage. Daar heb ik op gesolliciteerd en zo ben ik bij Hitmetal terecht gekomen. Ik wilde graag de hekwerkwereld in, omdat ik van jongs af aan met mijn oom hekwerken heb gezet. Dat deed ik altijd in het weekend, voornamelijk op zaterdag. Op die manier ben ik terecht gekomen in hekwerkland en heb ik ervaring opgedaan met het plaatsen van hekwerk. Uiteindelijk heb ik bij Hitmetal van mijn hobby mijn werk kunnen maken!”

 

 

- Wat zijn je voornaamste werkzaamheden?

“Mijn werkzaamheden zijn voornamelijk het controleren van inkomende goederen en de controle van de kwaliteit na terugkomst van de coaterij. Daarnaast het controleren of de producten goed geproduceerd zijn en uiteraard het assembleren van de producten, zodat de klant er in het veld zo min mogelijk werk meer aan heeft. Ook moet ik ervoor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt op de afdeling. “

Gebeurt dat niet, dan krijg je te maken met Assemblage Piet

 

Wat maakt assemblage Piet, assemblage Piet?

“Ik ben puntje precies, alles moet gewoon goed zijn, zoals het hoort. Als er iets niet goed is dan zeg ik er iets van en onderneem actie om het in orde te krijgen. Ik kijk door de ogen van de klant, de producten moeten gewoon goed zijn.’

-Sta je alleen op de vloer?

“Op de assemblage afdeling sta ik niet alleen. We zijn met 2 fulltimers en 1 parttimer. De andere fulltimer is Yannick, hij houdt zich met name bezig met het installeren en plug and play maken van onze geautomatiseerde schuifpoorten. Yannick bouwt geleideportalen die zorgen voor de automatisering van een poort. Belangrijk hierbij is het inleren van de besturing van de poort in de portaal. Hiermee wordt bedoeld dat de poort goed door de geleideportaal rolt zodat wij een volledig CE gecertificeerde en geautomatiseerde schuifpoort kunnen leveren. Yannick zorgt er dus eigenlijk voor dat er een motor in de schuifpoort komt die er voor zorgt dat de poort automatisch schuift. Daarnaast zorgt hij voor alles wat met elektriciteit te maken heeft.”

 

-Wat vind je het leukst aan je werk?

“Het leukste aan mijn werk is de afwisseling en diversiteit. Niet alleen elke dag, maar ook elk poortje is anders. Voor mij is het een hobby, het is iets waarmee ik vanaf kleins af aan ben opgegroeid en dat is wat mijn werk heel leuk maakt. Daarnaast is onze afdeling het laatste station voordat de producten de deur uit gaan, hierdoor krijgen wij iedere keer het eindresultaat te zien. Het is leuk om te zien hoe de producten, die eerste alleen op tekening stonden, er dan ook daadwerkelijk uit komen te zien. Wij zijn de laatste ogen van het bedrijf. Niemand ziet wat wij zien en daarmee komt ook een bepaalde verantwoordelijkheid. Wij controleren ieder product heel nauwkeurig op fouten. Niet goed is niet goed!

-Wat maakt volgens jou Hitmetal Uniek?

“Wat Hitmetal uniek maakt is dat wij alles voor een goed hekwerk kunnen leveren. Van buis tot volledig geautomatiseerde schuifpoort. We hebben alles onder één dak. Er wordt aandacht aan de producten geschonken al vanaf het eerste gesprek met de klant. Wij kunnen de klant ondersteunen met onze eigen engineers die alles uittekenen. En die aandacht besteed ik ook aan het product in de assemblage. Bijvoorbeeld: vroeger legden we de palen van een poort als eerste op een pallet, zodat het een goede basis vormt om de poortvleugel op te leggen. Prima, alleen vervelend voor de klant die in het veld eerst de vleugel eraf moet halen, voordat hij bij de palen kwam. Ik heb het vroeger zélf ervaren! Dat heb ik dus meteen verandert! Hitmetal biedt mij ook die ruimte om dingen te wijzigen.

 

Aldus, onze Assemblage Piet. Vragen of opmerkingen, laat ze hieronder achter. Benieuwd naar andere functies? Dan kun je een verzoek indienen door een mailtje te sturen naar [email protected].

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »