Terug

Passie voor de zaak

Passie voor de zaak

Ga jij met plezier naar je werk? Hopelijk wel. In deze blog lees je of de mensen bij Hitmetal met plezier naar hun werk gaan.

Ga jij met plezier naar je werk? Deze vraag wordt de afgelopen jaren steeds vaker gesteld en dat is niet onterecht. Want we leven in een maatschappij van veel drukte, afleidingen en zorgen. Altijd wel een telefoontje, mailtje, DM-etje of appje. Social media laat zien hoe goed andere het hebben, of juist niet. En daarmee gaat een hoop stress gepaard wat ten koste kan gaan van ons plezier in het werk wat we doen. Jobhoppen kan daarvan een gevolg zijn. Toch zijn er nog steeds bijzondere “gevallen” te ontdekken, zo ook bij Hitmetal.

Wanneer we kijken naar de gemiddelde ziekteduur van een werknemer bij Hitmetal over de afgelopen jaren dan valt op dat deze afneemt. Daarnaast blijven onze werknemers ook lang vaak lang in dienst. Zo hebben we ruim 4 maanden geleden het dubbele jubileum van twee bijzondere collega’s van ons mogen vieren: Johny en Tonnie! Ondanks alle telefoontjes, mailtjes, DM-etjes, appjes en alle stress die daarmee gepaard gaat vierden zij alweer het respectievelijk 40e en 50e dienstjaar bij Hitmetal! Maar daar bleef het niet bij. Afgelopen week hebben we Hans en Ad mogen feliciteren. Ook zij zijn beide 40 jaar in dienst!

“Deze jubilarissen zijn vaak rond hun 14e bij ons komen werken. Dat kunnen de meesten zichzelf in deze tijd niet meer voorstellen. 50 jaar, dat is natuurlijk ontzettend veel. Wij zijn daar als bedrijf dan ook heel trots op. “- Marika van de Burgt Hoofd Personeelszaken

Zoals Marika al zei kunnen velen van ons dat zichzelf niet voorstellen. Maar kunnen onze jubilarissen zich dit nog voorstellen?? We waren benieuwd naar hoe ze er zelf over dachten om zo lang bij hetzelfde bedrijf in dienst te zijn. We kregen veel leuke reacties, hieronder een kleine greep uit alle reacties:

 “Ik ben in 1979 begonnen op 22 jarige leeftijd. 40 jaar lijkt veel, maar ik ben van de generatie ‘het komt zoals het komt’, begonnen toen er genoeg werk was terwijl een jaar later de crisis uitbrak en je blij moest zijn dat je werk had. Daarnaast had ik ook niet echt een opleiding afgerond. Vervolgens heb ik in 1986 een bedrijfsongeluk gehad waardoor ik een andere functie kreeg. Destijds had Hitmetal een mooie regeling die ervoor zorgde dat ik mezelf kon omscholen. Waardoor ik wederom een andere functie kreeg binnen Hitmetal en dit pakte goed uit. Het bedrijf zag kansen in mij en liet mij doorscholen waar ik eind jaren 90 klaar mee was, hierdoor kreeg ik weer een andere functie. Kortom, Ik heb altijd veel variatie gehad in mijn werk, ik ben goed behandeld en zag dus geen reden om te gaan.“ - Hans Verbakel 40 jaar in dienst.

“Ik ben in 1976 begonnen op de technische dienst en ik heb post nog rondgebracht! Dat kun je nu haast niet meer voorstellen met al die computers. Ik heb ruim 35 jaar met een nagelmachine gewerkt, ik zou hem blind in- en uit elkaar kunnen halen. Hitmetal is als een thuis voor mij, Ik heb tijden gehad dat ik vaker op de zaak was dan thuis. Er is altijd goed voor mij gezorgd”- John Claassen 40 jaar in dienst.

Naast Hans en Johny heeft Hitmetal nog een groot aantal medewerkers die lang in dienst zijn. Zo hebben we meer dan 15 werknemers die meer dan 30 jaar in dienst zijn waarvan sommige zelfs 40+ en 50+!

Wij zijn enorm trots op het feit dat onze werknemers lang bij ons blijven en dat we ook weer nieuwe jonge mensen weten te trekken. Dat houdt de gemiddelde leeftijd gezond! Bovendien kan de jongere generatie nog wel iets van “die oudjes” leren!!

Je kunt dus stellen dat het juiste antwoord op de vraag ‘Ga jij met plezier naar je werk?’ in het geval onze werknemers ‘Ja’ is. Hitmetal is niet alleen ontzettend trots maar ook enorm gezegend met haar werknemers, we zijn een bedrijf waar iedere werknemer even belangrijk is.

Reacties

 • Placeholder

  Bernhard

  15 / 07 / 2019

  Een mooi stukje over wat ook nog steeds een beetje als 'mijn Thibo' voelt na jaren. Dat is toch ook bijzonder?.. en zegt iets over dit bedrijf.. een top werkgever waar mensen trots op zijn en deel van willen zijn en blijven. Bijzonder in deze tijd en daarom wil ik het delen en..
  als mijn privé leven net zo stabiel was geweest toen als Hitmetal is.. zou ik er ook nog steeds met plezier aan het werk zijn waarschijnlijk ;-)

  Heel leuk te lezen en knap staaltje werk!! ..met enige weemoed.. zeg ik groeten van een trotse 'ex' van Hitmetal B.V.​ en .. Hans gefeliciteerd!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »