Terug

Hoe kies ik het juiste bouwhek?

Hoe kies ik het juiste bouwhek?

De bouwhekwijzer. Je hebt bouwhekken nodig, maar welke ga je dan kopen? Er zijn veel verschillende mogelijkheden en wij begrijpen dat het lastig is om de juiste keuze te maken, vooral als je geen ervaring hebt met bouwhekken. Deze blog helpt je bij het kiezen van het juiste hekwerk!

Leuk en aardig, die budget, premium en industriële bouwhekken. Voorverzinkt? Naverzinkt? Apollo 1 t/m 13? Maar ehh.. wat is het verschil? Ik heb net een mooie klus gescoord en ik heb gewoon wat bouwhekken nodig voor dit bouwproject. Jullie hebben er zo veel, wat moet ik kiezen!?!?

Mensen die bekend zijn met onze webshop zullen het vast wel al opgemerkt hebben. We hebben ontzettend veel verschillende bouwhekken. Keuzestress. Om te voorkomen dat je met je handen in je haren achter de computer zit, niet wetende welk hek je moet kiezen, hebben wij deze blog voor je geschreven.

Oké, daar gaat hij dan. De eerste twee vragen die je jezelf moet stellen zijn:

 

Voor hoeveel projecten ga ik de bouwhekken inzetten en hoe intensief gaan ze gebruikt worden?

Situatie 1: je hebt een project waar de hekken voor een korte periode komen te staan, de hekken worden veel verplaatst en het is op een drukke bouwlocatie. Dan kan het zijn dat er veel met het hek “gegooid” wordt. Er wordt helaas niet altijd even voorzichtig met bouwhekken omgegaan. Het verplaatsen kan dan schade aan het bouwhek toebrengen wat ten koste gaat van de levensduur. Je wenst de hekken nog vaker te gebruiken en dat is in jouw ogen wel wat waard! In dit geval is het verstandig om voor een bouwhek te kiezen wat geschikt is voor "Intensief gebruik". Deze zware bouwhekken van Thibo zijn zeer robuust en kunnen tegen een stootje! Ze zijn per definitie geschikt voor "Meermalig gebruik" en daarmee zeer geschikt voor industriële toepassingen en/of verhuur. Bovendien biedt Thibo de mogelijkheid de bouwhekken nog extra te verstevigen!

Situatie 2: Je een plak grond gekocht en gaat een huis zetten. De bouw zal wellicht wel een jaar gaan duren en alles wat je bij doorverkoop nog voor de hekken kan krijgen is mooi meegenomen! Jíj gaat ze in ieder geval niet meer gebruiken! Een budget bouwhek voor "éénmalig gebruik" is dan een prima oplossing voor jou! Hiermee kan je jouw project afschermen tegen lage kosten. Je hebt dan weliswaar het lichtste bouwhek dat er is, maar je budget heeft ook nog wat te zeggen.

Situatie 3: Je hebt gewoon een goed hek nodig tegen een goede prijs en wil dit hek later nog vaker gaan gebruiken. Liefst een beetje degelijk zodat het een volgende keer er ook nog netjes uitziet. Bovendien worden de hekken bij je projecten toch niet zo vaak verplaatst of vervoerd. Ook dan heeft Thibo een goed bouwhek met het Premium bouwhek of het High Security bouwhek met een extra kleine maas, wanneer veiligheid een net wat grotere rol voor je speelt. Je wil beslist niet dat bijvoorbeeld kinderen in de hekken gaan klimmen.

Situatie 4: Je bent met een groot bouwproject bezig, je hekken zullen over een langere periode niet verplaatst worden en voorbijgangers moeten geen last hebben van het hekwerk. Bovendien is ook het hekwerk een uithangbord voor jou als uitvoerende partij! Ook na langere tijd moet het er gewoon nog netjes bij staan. Kies dan voor het Premium bouwhek of het High Security bouwhek met een extra kleine maas, maar dan geplaatst met Ø60 mm hekwerkstaanders in de grond i.p.v. bouwhekvoeten met onze speciale klemmen die om deze buizen passen (semi permanent hekwerk). Hierbij hoeft het hek verder niet geschoord te worden, hebben voorbijgangers geen last van bouwhekvoeten en blijft je hek netjes recht staan!

 

 

Maar wacht... ik wil er ook nog reclame doeken of -zeilen aan bevestigen! Wat nu?

Ga dan voor een industrieel bouwhek voor intensief gebruik bij voorkeur met verticale middenbuis en extra hoekverstevigingen. Vergis je namelijk niet in de kracht van wind op doeken en zeilen en daarmee de kracht die op het hek komt te staan! Bovendien wordt je hele hekwerk één grote windvanger en is schoren een must.

Dit kan met schoorbuizen en grondpennen. Zeker wanneer de hekken in de stad komen te staan. Er zal maar net iemand aan één bouwhek gaan hangen en je hele hekwerk ligt plat, dat is natuurlijk ook niet wat je wilt. 

 

Een ander belangrijk aspect dat je voor ogen moet houden is de functie van het hek. Daarom moet je jezelf afvragen welk doel je hek dient?

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je project zich midden in een woonwijk bevindt. Dit kan betekenen dat er kinderen tijdens het spelen in jouw bouwhek (proberen te) klimmen. Een verstandige oplossing zou zijn een High Security hek, waarbij de mazen te klein zijn om je voeten in te plaatsen, wat dus klimmen aanzienlijk moeilijker maakt. Mogen de werkzaamheden in bijvoorbeeld stedelijk gebied door afleiding geen gevaar vormen voor verkeer of voorbijgangers? Kies dan voor een city- of combifence. Hiermee is bovendien de kans groter dat zwerfvuil binnen de bouwplaats blijft.

 

Voeten en klemmen? Beton? Kunststof? Standaard? High Security?

Vrij simpel en logisch... Licht hek, lichte voet. Zwaar hek, zware voet. Daarnaast kan je bij meermalig gebruik van de voeten gezien de levensduur beter een kunststof voet kiezen. Beton kan breken als het valt! En hoe zit het met de klemmen? Een standaard klem een eenvoudig met standaard gereedschap te (de)monteren. Wil je dit beslist niet, kies dan voor een High Security klem en vergeet vooral de speciale sleutel niet te bestellen!

 

 

Tot slot een zeker niet onbelangrijke vraag: “Wat is mijn budget?”

Uiteraard is het zo dat hoe beter het hek is, des te langer je met dit bouwhek kunt doen. Maar hier hangt ook een prijskaartje aan. Zo is het goedkoopste bouwhek van Thibo Online de Apollo 3 - light al vanaf €23,- verkrijgbaar en ons duurste bouwhek de Apollo 8 – met verticale middenbuis en handgelaste hoekverstevigingen vanaf €76,22. Dat is een verschil van ruim €53,-. Voor hetzelfde geld heb je twee extra Apollo 3 bouwhekken. Het is dus enorm belangrijk dat je goed weet waarvoor, wanneer en hoe vaak je het hek gaat gebruiken.

Let op: de prijsopgave is een moment opname d.d. 20-03-2019. Prijzen zijn onderhevig aan de staalprijzen.

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog er achter gekomen welk bouwhek het beste bij jouw project past. Mocht je er nog niet uitkomen, stuur dan even een mailtje naar [email protected]. Dan helpen wij je bij het uitzoeken van het juiste hek.

 

N.B. korte uitleg voor- of na verzinking:

Een bouwhek komt natuurlijk in de meest verschillende weersomstandigheden te staan. Om het hek hier bestendig tegen te maken wordt een hek verzinkt. Bij een verzinking komt er een laag op het hekwerk die het hek beschermt tegen bijvoorbeeld roesten. Een bouwhek wordt altijd verzinkt, dit kan op twee manieren: voorverzinken of achteraf verzinken. Voorverzinkt staat bekend als sendzimir verzinkt, een veel gebruikte term voor achteraf verzinken is: thermisch verzinkt’ of 'vuurverzinkt'. Het verschilt zit in op welk moment in het productieproces het hekwerk verzinkt is, klinkt eenvoudig toch? En dat is het ook, wanneer een hek sendzimir verzinkt is dan is het hek gelast uit op voorverzinkt materiaal, dat wil zeggen dat de materialen zelf, los, al eens verzinkt zijn. Bij naverzinkt wordt het volledige hek, na productie voorzien van een dikke(re) zinklaag doordat het in een zinkbad gedompeld wordt.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »