Terug

Help, mijn man is klusser!

 • 13 / 11 / 2019 0
Help, mijn man is klusser!

Deze blog is geschreven voor alle vrouwen, waarvan hun echtgenoot denk het wel even zelf te doen. Heeft je man ambitieuze klusaspiraties, maar weet hij het verschil tussen een hamer en een schroevendraaier niet. Wil hij zelf een hekwerk of een poort plaatsen, maar de laatste keer dat hij een binnendeur ging hangen hing deze op z'n kop? Lees dan even deze blog en bepaal of jouw man geschikt is om het zelf te doen, om vervolgens zonder zorgen je spulletjes te bestellen bij Thibo Online!

Help!? mijn man is klusser...

We kennen er allemaal wel een: een superieure man, een die alles kan. Althans dat denkt hij zélf. Maar dat kan vies tegenvallen. Je denkt nu vast meteen aan dat programma van RTL 4 'Help, mijn man is klusser!', dat programma met mannen die denken dat ze alles zelf wel even doen en dan vervolgens een hoop smoesjes hebben om het jarenlang niet te doen. En dan staat ineens John Williams op de stoep die deze mannen laat realiseren dat ze het uiteindelijk toch niet zelf kunnen. Een hekwerk of een poort plaatsen is natuurlijk niet helemaal te vergelijken met een grote verbouwing van een huis, maar ook hier kan onderschatting een rol spelen, waardoor het uiteindelijk steeds maar niet gerealiseerd wordt of het resultaat toch nét niet wordt zoals vooraf bedacht!

 

Wel of geen professional inschakelen?

De afgelopen jaren hebben we geleerd dat online bestellen niet zo moeilijk is. Logistiek gezien heeft ons landje het allemaal prima voor elkaar. Transporteurs die de bestelling de volgende dag netjes afleveren en een betrouwbare post dienst die al even snel levert! Kortom, bestellen is makkelijk en snel geleverd, maar dan begint het echte werk pas. Althans, als je man daarvoor al niet in de fout is gegaan door de verkeerde producten te bestellen. Als voorbeeld: in onze shop staan namelijk 184 poortonderdelen, waarvan 34 sloten. Laat het geleverde slot nou net niet het slot zijn wat hij eigenlijk wilde hebben! Zorg ervoor dat hij zich bij twijfel altijd laat informeren, wij staan voor al zijn vragen klaar via de chat, mail of telefoon en zullen zijn foutjes er wel voor hem uitfilteren!

Eén vraag die we echter niet voor je kunnen beantwoorden is:

 

Kan mijn man dit zelf of moet hij (of ik!) een professionele installateur inschakelen?

 

Bovendien is een hekwerk niet goedkoop en hij kan dus besparen op de kosten van het plaatsen. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Hieronder een aantal punten die de kostenbesparing van het zélf plaatsen teniet kunnen doen of simpelweg door een installateur gedaan moeten worden:

 • De vrije uren om zelf te plaatsen zijn hem kostbaarder dan de uren van een installateur
 • Hij vergeet onderdelen van het hekwerk of de poort te bestellen, waardoor hij extra materialen moet bestellen en het project niet af kan ronden
 • Het hek of de poort is verkeerd of op het verkeerde moment geplaatst, waardoor het na verloop van tijd verzakt
 • Hij heeft de situatie verkeerd ingeschat (puin in de grond bijvoorbeeld), waardoor hij veel meer tijd kwijt is dan vooraf gedacht!
 • Het automatiseren van poorten vergt de nodige kennis en moet volgens de wet (!) veilig gebeuren. Degene die de poort plaatst is verantwoordelijk! Laat dit dus altijd door een installateur doen!

 

Toch kan het interessant zijn om je man het hekwerk of de poort zélf te laten plaatsen. Vraag jezelf bij deze afweging wel af:

 • Is hij écht zo handig als hij denkt? (misschien toch maar op je eigen mening afgaan!)
 • Heeft hij er de tijd voor of heb ik nog andere belangrijkere klussen voor hem liggen ;)
 • Is het de kostenbesparing van het niet inschakelen van een installateur waard?
 • Heeft hij zicht goed voorbereid?
 • Heeft hij de juiste gereedschappen?
 • Kan hij eventueel hulp van anderen inschakelen of kan ik hem helpen?

 

Conclusie, een hekwerk door je man laten plaatsen kan geld besparen maar kan ook voor een aantal problemen zorgen. Heeft hij geen verstand van het plaatsen van poorten of hekwerken en heeft hij stiekem toch twee linkerhanden. Overweeg dan of het niet beter is om een professional in te schakelen. Dan hoef je in ieder geval je man de schuld niet te geven mocht het alsnog niet goed komen! ;)

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »